Make your own free website on Tripod.com
dit is waar we zijnmenu-links


poëzie

essays

foto's

citaten

boekrecensies

gastenboek

Maximiliaan Derawijde


Fotografie... the art of understanding reality


Fotografie is een zeer bijzonder beroep. Het cliché stelt dat één beeld vaak meer zegt dan duizend woorden. Alleen al daarom zijn fotografen die met één klik de emoties in de werkelijkheid kunnen vastleggen, te benijden. Ze zijn zeldzaam. Velen voelen zich geroepen om met een fototoestel aan de slag te gaan. Een groot deel daarvan heeft zonder twijfel de ambitie om met hun foto's een extra toets aan de werkelijkheid te geven. Zij trachten de emoties die zij voelen bij een bepaalde werkelijkheid, om te zetten in beelden. Slechts weinigen zijn uitverkoren om die opdracht tot een goed einde te brengen.

Hieronder vindt u links naar pagina's van fotografen die erin slagen de werkelijkheid op een heel mooie manier te vatten. Zowel de actualiteit als de kleine dingen des levens, het doet er niet toe. Als de beelden maar voor zichzelf spreken... Glamourfoto's zijn dus geen spek voor mijn bek. Ondanks de capaciteiten van glamourfotografen als Herb Ritts geef ik de voorkeur aan foto's waar het dagelijkse leven uit spreekt.


Carmelo Bongiorno
Italiaanse fotograaf (°1960) die veelal foto's neemt in zwart-wit. Doorleefde foto's waar levensvreugde en (vooral) melancholie uit spreekt. Is voor mij een vrij recente ontdekking, die ik stilletjesaan nog moet exploreren. Leerde hem kennen via een foto in Le Monde Diplomatique, waar ik zwaar van onder de indruk was. De foto waar ik het over heb staat op zijn site. Staat onder "the intimate island", achttiende foto. Goed zoeken, het is de foto van de lezende persoon.